IMS akupunktur v/Charlotte Grønkjær

Hvad er intramuskulær stimulation (IMS)?

IMS er effektiv og har kun få bivirkninger. Teknikken er unik til at finde og diagnosticere forkortet muskulatur i de dybe muskler.

Selvom IMS implementerer teknikker fra den traditionelle akupunktur, bygger det på videnskabelige neurofysiologiske principper. Akupunkturnålene som bruges er meget tynde og man vil typisk ikke mærke nålen penetrere huden. Hvis musklen er sund og rask, er nålen smertefri. Hvis musklen derimod er supersensitiv og forkortet, vil man mærke en spændingsfornemmelse – som en muskelkrampe eller spjæt. Dette er et typisk ubehag som opstår når musklen spænder omkring nålen. Klienten lærer hurtigt at genkende og velkomme denne fornemmelse. De kalder det en ”god” eller positiv smerte idet den hurtigt forsvinder og efterlader en god fornemmelse af frihed og afspændthed. Nålen er måske stadig i, men idet musklen er afspændt mærker du den ikke mere. Det er vigtigt at du har denne fornemmelse for at opnå vedvarende lindring.

Formålet med IMS behandlingen er at løsne de forkortede muskler som irriterer og påvirker nervevævet - det vedvarende træk fra musklen afspændes og nervernes følsomhedsniveau normaliseres.
Effekten af IMS er, at det stimulerer opheling af nerver og muskler, indtil at tilstanden er bedret og smerten er væk. Effektens holdbarhed varierer i forhold til problemets årsag og varighed, men de fleste oplever en langvarig positiv effekt.